Содержание: |
|
Вступ
;
Розділ 1. |
Функції
їжі, теоретичні аспекти гігієнічних основ якостій безпечності харчування
(1 часть текста главы см. здесь .......)
|
|
1.1.
Систематизація основних видів харчової продукції
1.2. Еволюція європейського харчування
1.3. Функціїїжі, теорії та концепції харчування
1.4. Гігієнічні основи харчування
1.5. Якість і безпечність харчування населення
(2 часть текста главы см. здесь .......)
1.6. Забезпечення безпечності продуктів харчування на основі принципів
системи НАССР
1.7. Забруднення довкілля і якість продуктів харчування
1.8. Сучасні досягнення харчової токсикології
1.9. Соціально-економічні передумови створення в Україні індустрії
здорового харчування
1.10. Адекватне харчування і його практична реалізація
Контрольні запитання. |
|
|
Розділ
2. |
Інгредієнтний склад функціональних продуктів |
|
2.1.
Формування інгредієнтного складуфункціональних харчових продуктів
2.2. Олігоцукриди
2.3. Резистентні види крохмалю
2.4. Харчові волокна
2.5. Цукрозамінники і поліцукриди (інулін)
2.6. Глікозиди, ізопреноїди та поліненасичені жирні кислоти
2.7. Амінокислоти, пептиди і ферменти
2.8. Вітаміни і мінеральні речовини функціональних харчових продуктів
2.9. Антиоксиданти
2.10. Пробіотики
2.11. Пребіотики
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
3. |
Функціональні
продукти і функціональне харчування |
|
3.1.
Проблеми створення і виробництва функціональних продуктів
3.2. Основні терміни функціональних продуктів
3.3.
Функції і властивості функціональних продуктів
3.4. Потреби людини у функціональних продуктах
3.5. Напрями формування функціональних продуктів
3.6. Напрями розширення сектора функціональних продуктів
3.7. Особливості створення нових видів функціональних продуктів
3.8. Наукові основи створення функціональних продуктів
3.9. Правові аспекти функціональних продуктів і біологічно активних
речовин
3.10. Функціональне харчування ; Контрольні запитання |
|
|
Розділ
4. |
Харчові
добавки |
|
4.1.
Класифікація харчових добавок
4.2. Токсикологічна оцінка харчових добавок
4.3. Характеристика основних добавок для харчових продуктів
4.3.1. Драглеутворювачі: желатини, агар, пектинові речовини
4.3.2. Гідроколоїди як натуральні харчові стабілізатори
4.3.3. Камеді ; 4.3.4. Модифіковані види крохмалю і фосфати
4.3.5. Підсолоджувачі
4.3.6. Фосфоліпіди та їх синергісти
4.3.7. Суміші харчових добавок
4.3.8. Харчові добавки з поліпшеними властивостями
4.3.9. Стандартизація використання харчових добавок
4.3.10. Харчові добавки у хлібопеченні і натуральні барвники харчових
продуктів
4.3.11. Харчові добавки для продуктів дитячого харчування
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
5. |
Біологічноактивні
добавки і натуральні біокоректори
|
|
5.1.
Загальні відомості про біологічноактивні добавки
5.2. Класифікація і токсикологічна оцінка біологічноактивних добавок
до їжі
5.3. Гігієнічна класифікація БАД до їжі
5.4. Санітарно-гігієнічна експертиза БАД до їжі
5.5. Оцінка безпечності і стандартизація біологічноактивних добавок
до їжі
5.6. Натуральні біокоректори
5.6.1. Біокоректори на основі дріжджів та продуктів їх переробки
5.6.2. Біокоректори на основі рослинної сировини
Контрольні запитання |
|
|
Розділ 6.
|
Природні фізіологічно функціональні
продукти |
|
6.1. Функціональні властивості зернобобових
та продуктів їх переробки
6.2. Функціональні властивості фруктоовочевих і олійних культур
6.3. Властивості нетрадиційної сировини для функціональних продуктів
Контрольні запитання ; |
|
|
Розділ
7. |
Зерноборошняні
товари функціонального призначення |
|
7.1.
Зерно як основа зернових продуктів і харчових концентратів функціонального
спрямування
7.2. Продукти переробки зерна, збагачені мікронутрієнтами
7.3. Функціональні продукти із зернової сировини на основі біотехнологій
7.4. Функціональні продукти із сої і тритікале
7.5. Крупи і споріднені продукти функціонального призначення
7.6. Макаронні вироби функціонального призначення
7.7. Хлібобулочні вироби функціонального спрямування назерновій основ
7.8. Використання мікронутрієнтів для надання функціональних властивостей
хлібобулочним виробам
7.9. Хлібобулочні вироби з використанням функціональних інгредієнтів
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
8. |
Кондитерські
вироби функціонального спрямування |
|
8.1. Цукристі кондитерські вироби цільового спрямування
8.2. Борошняні кондитерські вироби функціонального призначення
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
9. |
Функціональні напої |
|
9.1. Формування ринку і класифікація функціональних напоївв Україн
9.2 Напої загальнозміцнювальної дії
9.3. Напої профілактичної дії
9.4. Напої адаптогенної дії
9.5. Напої спеціального призначення
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
10. |
Молочні
продукти функціонального призначення |
|
10.1. Станорганізації виробництва функціональних молочних продуктів
10.2. Класифікаціяі формування асортименту функціональних молочних
продуктів
10.3. Використання функціональних інгредієнтів і харчових добавок
для молочних продуктів (підсолоджувачів, лактулози, вітамінів, стабілізаційних
систем)
10.4. Функціональні молочні продукти з включенням зернобобових і продуктів
їх переробки
10.5. Функціональні молочні продукти з використанням нетрадиційної
сировини
10.6. Молочні продукти зі зміненим білковим, вуглеводним і жировим
складом
10.7. Молочні продукти з синбіотичними властивостями завдяки використаним
про- і пребіотикам
10.8. Функціональні молочні продукти для дитячого харчування
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
11. |
Жирові
продукти функціонального призначення |
|
11.1. Нові напрямки у створенні функціональних жирових продуктів
11.2. Товарознавча характеристика функціональних олієжирових продуктів
11.3. Емульсійні жирові продукти функціонального призначення
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
12. |
М’ясні
продукти функціонального призначення |
|
12.1. М’ясо як функціональний продукт
12.2. Тенденції створення функціональних м’ясних продуктів з використанням
сировини тваринного походження
12.3. Використання соєвих продуктів для формування м’ясних продуктів
цільового призначення
12.4. Використання зернових продуктів у рецептурах м’ясних виробів
12.5. Включення харчових волокон у рецептури м’ясних продуктів
12.6. Поліпшення функціональних властивостей м’ясних продуктів з використанням
нетрадиційної сировини
12.7. Ковбасн і вироби і м’яснікопченості функціонального призначення
12.8. М’ясні консерви функціонального призначення
12.9. Функціональні м’ясні напівфабрикати
Контрольні запитання |
|
|
Розділ
13. |
Функціональні
рибні товари |
|
13.1. Основні збагачувачі для рибних товарів
13.2. Продукти здорового харчування на основі рибної ікри
13.3. Функціональні консерви і напівфабрикати із рибної сировини
Контрольні запитання |
|
Список
рекомендованої літератури. |